♛ FΔNΔNΔNO ♛
About iolsss

hi uolsss. nama iolss nur farhana, boleh panggil nana je. awok anak jati negeri perak!


Age is just a number

Daisypath Happy Birthday tickers


Tagboard

Moh le kite nyembang



Twitter



Stalker Kesayangan




Apa itu nilai persahabatan?

Adat berkawan, biasalah ada suka ada dukanya. Macam tu la. The main point is mengapa ada persengketaan di kalangan rakan rakan? Okay aku tak faham di situ. Example, kita dah rapat dengan someone nih pastu kita dah share macam macam rahsia dekat dia tapi dia tak hormat kita as a friend dengan cara menghebohkan rahsia kita tu. Seriously aku takde dalam watak cerita ini okay? Cerita ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. As usual, kita sebagai manusia sebenarnya takde istilah rakan karib. ulang suara, TAKDE!. Mungkin kita rasa kita nyaman berada di samping kawan kita itu. Kawan tak boleh dipercayai 100%. Sedangkan kawan pun tak leh caya, ni kan pulak couple? Err, this is annoying. Yes, I agree that sometimes we need someone to expressed our feelings and he/she calmed us. On that time, we'll feel like she/he is the only one friend that we have.

Okay, macam mane nak cakap ehh? Cam ni laah aku buat satu conclusion. Kita tak perlu nak buat buat baik to gain information or something else. Its not valuable. Kenapa ada segelintir "kawan" yang nak berkawan dengan kita atas faktor tertentu? Sebagai contoh,

Situasi
Amirul seorang hacker yang beretika. Muiz sebenarnya tak berapa rapat dengan Amirul. Tapi disebabkan ilmu yang Amirul ada, Muiz menggunakan Amirul untuk kepentingan dia sendiri. Mungkin ada cara dia tersendiri macam beli kan dia barang barang mahal, yang boleh buatkan Amirul terbang keawan awangan. Selepas menggunakan "khidmat" Amirul, Muiz terus meninggalkan Amirul dan buat tak tahu sahaja.

Aku pun ada harga diri, aku tahu aku selalu kena bahan dengan korang. Aku kan tak cantik, gemuk. Orang macam tu kan hina. Aku redha je, sebab inilah anugerah yang tidak ternilai untuk aku. Aku bersyukuy ya Allah!

Penangan rakan karib tu sangat hebat weyy. Masa senang dia ada, tapi masa susah kemanakah mereka pergi? Itulah persoalannya. Apakah erti ikhlas bagi mereka? Ada pulak yang rapat hanya nak tahu korek rahsia? Untuk apa? Untuk kita canang cerita kawan kita sendiri ke? Oh god pleaseee stop this shit. Hello, daripada kau menyemak dekat bontot dia, baik kau berambus la weh. Takde nilai friendship dekat situ. Dah la weyh, tolong jangan hidup dengan kepura puraan. Aku tahu korang ada agenda korang. Korang kan tak boleh berpisah. Kami paham, sape laah kami ni untuk awak awak semua. Kami tak dapat menyaingi korang yang hebat tuh. Tolong laaah ubah sikit sikap tu. Aku tak kata buruk, tapi ubahlah.