♛ FΔNΔNΔNO ♛
About iolsss

hi uolsss. nama iolss nur farhana, boleh panggil nana je. awok anak jati negeri perak!


Age is just a number

Daisypath Happy Birthday tickers


Tagboard

Moh le kite nyembang



Twitter



Stalker Kesayangan




kecewa + frust




erm korang tau kan poli ade cuti sem selama 2 bulan? sebelum cuti sem lagi aku da simpan niat nak keje. memandangkan aku lesen pon takde apatah lagi transport. susah giler la nak bergerak. selama ni aku harap menumpang membe membe jela. hidup kat ipoh ni payah kalau takde lesen + transport. okay, sebelum cuti aku dah plan nak keje dengan abea dengan nisah with the same car. unfortunately, kereta abea road tax dah mampos. so, kami bertiga buat haluan masing masing. abea keje Kenny balik. nisah pulak tolong cik na niage nasik lemak. aku? masih di takuk lama. aku nak keje! kenapa takde orang nak bagi aku keje?



okay, nak cerita kronologi aku mintak keje boleh? kalau korang sudi baca la. tak sudi kisah pulak aku? haha.
ermm, 2 minggu lepas fatihah ade cuti kejap. dia kan tengah li. so aku tunggu dia habis li baru keje. okay aku sabar. aku isi borang untuk keje tesco ipoh, jj, dengan kenny. 3 borang sekali aku isi dalam satu hari. lepas tu kami berjalan je, tengok movie. sampai kering duit aku and balik balik bapak aku bising. okay, memekak sebentar. then, fatihah dapat call dari Cik Shamilea dari tesco ipoh ckap suruh datang interview. masa tu fatihah tengah li. so dia mintak untuk pergi hari ni, 21/5. semua borang tulis nak start keje 21/5. okay, pagi tadi memang aku excited plus teruja sebab ni first time aku nak pergi interview and first time aku nak keje.

sambil tunggu cik shamelia tu habis meeting, abang yang jage entrance ke tmpat staff tesco tu agak miang juge. dia ingat dia ayat aku, aku boleh cair? err, kejar kejar aku cakap nak kawan  la ape la. aku yela kan ape yang dia cakap. sebab aku malas nak layan. then dia mintak no fon? aku cakap aku tak pakai fon. sambil aku cakap tu aku pegang fon. err, aku tak pandai menipu sebenarnyaaaa. mintak mintak la aku tak jumpa dia lagi. rimas aku.

okay, dia panggil fatihah masuk interview dulu. tinggal la aku sorang dekat locker locker staff tuh yang macam macam adegan staff aku tengok. macam macam ragam. ada yang sombong, ada yang peramah ade jugak yang kerek. batak giler. macam dia je manager kat situ. hahaa. dalam masa aku tunggu fatihah dalam bilik HR tu, hati aku berdegup degup. asal la fatihah ni lama sangat. aku pon bagi la mesej cakap "wei asal lama sangat? xsedap perut aku, rasa nak terberak pon ada!" dia tak balas. sejurus lepas tu dia pon keluar bawak sekeping kertas kecil. dlam kertas suruh etika berpakaian and syarat2. ok aku taknak sebab part time. aku nak full time.

kisah kedai kek king pulak. humm, kat tesco extra tu ade kedai kek king. adik ipar mak sedara aku keje situ. kami pun cuba la nasib sebab king memang terdesak nak pakai orang, okay wawa kata budak poli boleh amik full time. dia suruh kiteorg jumpe dye kat tesco besar. ok kami ikutkan,. dalam hati rasa teruja sebab keje dalam kedai kek. sampai sane, interview. dia kate tak bleh, aku pulak psycho dye. tapi nak menjadi la. haha. kami pulang dengan rasa hampa. nak dijadikan cerita, aku je yang bawak moto. sampai ke lost world tu haaa. hahaha,. berani tak aku? dengan lesen takde.

antara tempat aku yang aku cuba : Popular, MPH, Watson, JJ, King, Waffle, Tesco,