♛ FΔNΔNΔNO ♛
About iolsss

hi uolsss. nama iolss nur farhana, boleh panggil nana je. awok anak jati negeri perak!


Age is just a number

Daisypath Happy Birthday tickers


Tagboard

Moh le kite nyembang



Twitter



Stalker Kesayangan




Jauh, dekat, jauh, dekat

Assalammualaikum semua :D

Sihat belaka? hari ni nana dapat request untuk menulis pasal hubungan jarak jauh bukan alasan untuk berlaku curang.



Agak menarik bukan? Mungkin semua tertanya tanya kenapa lelaki sememangnya bersifat bluetooth? Perasaan mereka seperti lalang.

Kalau ada yang setia pun, mungkin ada. Tapi 1 dalam seribu. Wow, susah kan nak cari lelaki yang macam tu. Tapi apa pun kekurangan dia, kita kena cuba terima sekiranya Allah menetapkan jodohnya dengan kamu. Ingat ye? Hihi.

Okay my first opinion about this topic is pasangan tak sepatutnya meletakkan dirinya 'jauh' dari anda untuk berlaku curang. Ini sangat tidak patut. Hello! Kau ni ada masalah apa? Dulu bukan main sayang bagai, bila dah jauh banyak pulak alasan kau ye? Mesty otak kau ada masalah bukan? Grr aku panas ni aku panas ni. *shiuuuhh lap peluh. Hahha.

Kita tak sepatutnya buat macam tu pada pasangan kita. Kita sepatutnya jadi macam ni:



Walaupun jauh, kita seharusnya sentiasa bersama. Maksud bersama tu bukan berada di sisi dia 24 jam tapi walau jauh mana hubungan itu, yakinlah yang kita la selalu di hatinyaa.

Percintaan jarak jauh ni perlulah memupuk rasa percaya pada pasangan. Jika kita ada perasaan tidak yakin atau was was, nescaya la hubungan itu takkan berkekalan lama.

Nak tahu kenapa saya cakap macam tu? Bila kita dah hilang kepercayaan pada pasangan, yang ada di mata kita cuma kesalahan dia. Kita tak akan teragak agak untuk sentiasa menyalahi pasangan kita akhirnya menimbulkan pergaduhan yang kerap.

Seterusnya, jika kita ada masa lapang, jumpa laah sidia walaupun sekejap. Itu dah membuktikan yang anda serius dengan hubungan ini. Dengan itu, perasaan sayang akan sentiasa bertambah dan akan mengelakkan pasangan dari syak wasangka yang bukan bukan.

Haaaa, takkan la tak reti reti nak tanya khabar selalu? Jangan nak tunggu waktu malam je contact. Yelaa waktu malam kan sunyi konon romantik laa. *konon. Dia ada selalu untuk kau keyyhh bukan malam je. Paham!! Haha teremo lebih pulak aku ni. Hihii. Yelaa tapi tak bermaksud aku suruh contact 24 jam. Tapi beragak la kan? Korang dah besar. Pandai pandai la bajet masa.

Keep trust on your partner. Then you will be happy :)