♛ FΔNΔNΔNO ♛
About iolsss

hi uolsss. nama iolss nur farhana, boleh panggil nana je. awok anak jati negeri perak!


Age is just a number

Daisypath Happy Birthday tickers


Tagboard

Moh le kite nyembang



Twitter



Stalker Kesayangan




Bukit Larut cantik :)

Hye guys..

Haritu nana ada pergi keluar acah acah nak jog la kononnya tapi tak pon. Kami pergi sehari sebelum nana balik ipoh for CNY. Sangat awesome. Actually, kirin memang teringin sangat nak pergi. Aku lagi laa. Tak pernah pergi langsung.


See now, where I am? Bukit Larut.

Ceritanya macam ni. Kirin terlewat sikit nak amik kiteorang. Tak kisah la kan. Pasti turun dari kereta, aku jadi perak gilaa! Yelaa nama practical kat taiping tapi haram menjejak -___-

Pergi la masuk dia punye office kan sebab nak beli tiket naik jeep. Memang tak jogging la cite dia bila semua pakai selipar kan. Pakcik tu cakap, jeep pukul 10 baru ada. Takpa, kami decide nak beli makanan bawak makan kat atas. Heaven kau~~

Dah beli makanan, pergi la balik ke office tu kan. Pastu pakcik tu kata jeep baru je lepas. Kami mengeluh. Pastu tengok muka kami sedih and kami kan pelancong, pastu dia suruh jeep patah balik amik kami berlima. Hahaha. Sepatutnya tiket untung seorang dewasa RM6. Tapi pakcik tu bagi RM4 je! Walaoweh. ILY pakcik. Pergi balik pulaaak. 1 perjalanan nak ke atas pon lama wooo.

Sementara nak tunggu jeep tu sampai, kami tunggu la kat tepi tepi tu. Snap snap, biasalah kami ni giler lensa. Hahaha. And then pakcik tadi tu datang mengofferkan diri untuk mengambil gambar kami semua. 

Pada mulanya malu ahh kan. Dah la orang tak kenal. Tapi apa yang gua nak cakap kan, pakcik tu memang style dalam capture picture ni. Hahaha, nak tengok hasilnyaa? Here you go :)

Kami berlima je pergi. Nadia tak join :'(

Cantik langit kan? Awan nyaaa. Memang awesome pakcik, Dia la mengarahkan kat mana port cantik untuk di capture.

Pakai kamera biasa, tapi boleh dapat scene yang macam ni.

Ini Kirin and Sya. Dorang dari PTSS DIP6 :)

Cantik permandangan dia. Baru kaki bukit. Tapi sayang, modelnyaa tak berapa nak.....

Buat syok jadi model :P

Keadaan kami dalam jeep yang sangat extreme, dah rasa macam naik roller coaster. Seraaaam tapi best!


Scene yang sempat kami ambil dari belakang jeep.

Tudiaa akhirnyaa sampai jugak kat atas. Actually ada lagi atas tau! Sejuk. 

Subhanallah! Cantiknya alam ciptaanMu.

Nampak macam cameron dah. Dengan lereng bukitnyaa.


Cantik kan? 

Beautiful :)

Apa lagi kalau dah sampai, main dengan lensa aje laaah!

Menyedut teh o ais di atas tak sama rasanya macam mana minum di bawah. Ahaksss!

Jempuut makan, kami lapaq. Sorry sya, muka macam teringin. Bila pelawa tamau. Nasik lemak makcik kat kaki bukit tu memang awesome laa!

Currently at New Zealand. Further study here :P

Is that kangaroo that lived at there? OMG.

Ajet ajet cun je. Hahaha,

Kuch kuch hotak hanggg~~

What am I doing?

Currently at Cameron Highland. #Ehh?

Subur bunga bunga ni tumbuh, Sayang bunga tulip bukan musim dia. Kalau tak, kami lagi gilaaaa!


Nampak berapa tingkat tinggi tu? Frust frust leh aa bunuh diri. eehh jangan!

Kami saje turun lereng bukit tuh sebab kami nak tangkap gambar kat jambatan bawah tu. Ada nampak tak? Hihihi. Cantikkk.

Indahnyaa dpat tengok permandangan yang cantik macam ni.

Kami khusyuk melihat alam ciptaanNya. Subhanallah.

Ehh terpandang kamera pulak :P

Yeahh thats me. Cantik kan background belakang tuh?

Mengenang nasib jap. Hahaha.










Here we go. Jambatan. 

Aku masih mampu senyum walaupun aku memang takut dengan ketinggian. Takut tengok bawah. Dorang saje goyang goyangkan sebab nak bagi aku menjerit! Jahat,

Cantik dorang semua ni. Tapi pless abaikan aku tuh. Hahaha.

Aku suka gambar ni. Sweet sangat! Awww..

Permandangan belakang je cantik. Takpe boleh abaikan manusia itu. Haha.

Lepas naik jeep, kami mintak uncle tu turunkan kami kat last pondok. Saja nak jalan menghirup udara. Haha.

Gambar zura tak banyak sebab dia la tukang gambaq. Lagi satu dia tak suka sangat snap snap ni. Hahaha.

Kami pon teruskan la perjalanan sampai ke kaki. Tula pakai lagi selipar tinggi tuh. Kan dan sakit kaki. Hahaha, sampai je kaki bukit kami nak p mandi air terjun. Dimana lagi kalau bukan Burmese Pool la kan? Hahaha.

Okeyh you can see me with anne. Its so cold. Very exciting journey.

Try la naik bukit larut, tak rugi punyaa. Mana yang ada problem tuh, bila tengok permandangan, dia akan menenagkan kepala otak yang tengah serabut. 

It may works a little if you refusing to forget all your problem when reach up there. Depends on you how you manage your think.

For me, it quite helping me in finding a peace. When I look Allah's creature, my heart feel really calm. It calm me. Serious. For the beauty scene that I've not seen before.

Alhamdulillah, I wanna my life meaning so much to me. No tears, no broken heart. Only a happy farhana. I hope so.

Kay la assalammualaikum sampai disini saja kay!

-menaip dalam gelap-